Efektyvi energija Jūsų namams
Titulinis 
Naujienos

Naujienos

Mokinių pažangą gali paskatinti ir verslas

2009-04-30

 

Mokymosi pažangą skatinantis projektas „Pažangiausia klasė“ įgauna pagreitį. Į pirmą kartą Lietuvoje rengiamą konkursą jau įsitraukė šimtas klasių iš daugiau kaip pusės Kauno bendrojo lavinimo mokyklų.
 
„Privatus verslas atsigręžia į švietimą. Šitokiu būdu auginama karta, kuri savo intelektu prisidės ne tik prie sėkmingos verslo plėtros, bet ir prie bendros visuomenės pažangos“, – tvirtino Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Toma Lileikienė.
 
Konkurse dalyvaujančios klasės organizatoriams jau pateikė priešpaskutinio trimestro arba semestro pažymių vidurkius. Jie svyruoja nuo 5,52 iki 9,18 balo. Pažangos rodiklis skaičiuojamas lyginant dviejų paskutinių trimestrų arba semestrų vidurkių skirtumą. Antrąjį vidurkį mokiniai pateiks pasibaigus mokslo metams.  
 
„Daugiausia galimybių laimėti turi mažesnius balus gavę  mokiniai, nes jiems yra daugiau erdvės pasitempti ir šitokiu būdu padidinti pažangos rodiklį. Tačiau net ir padarę menkiausią pažangą, galės didžiuotis savimi, nes tik darydami pažangą judame į priekį ir pasiekiame geriausių rezultatų“, – teigė projekto iniciatorės Kauno termofikacijos elektrinės (KTE) generalinis direktorius Antanas Pranculis.
 
Vienas projekto „Pažangiausia klasė“ tikslų yra klasėse atgaivinti komandinę dvasią. Pastaruoju metu akcentuojamas individualus mokymasis, tai neigiamai atsiliepė klasės atmosferai. Projekto metu mokiniai suinteresuoti ne tik patys siekti geresnių rezultatų, bet ir padėti tai padaryti bendraklasiams.  
 
Projektas „Pažangiausia klasė“ yra skirtas Kauno bendrojo lavinimo mokyklų 5-11 klasėms. Konkursą laimės ta klasė, kuri labiausiai pagerins savo mokymosi rezultatus per einamąjį trimestrą arba semestrą, lyginant su praėjusiuoju. Konkursą laimėjusi klasė bus apdovanota pažangą simbolizuojančiu prizu – kelione į Švedijos sostinę ir joje įsikūrusį Nobelio muziejų.
 
 
Apie bendrovę
 
Kauno termofikacijos elektrinė (KTE) yra pagrindinis šilumos tiekėjas kauniečiams, o Lietuvos gyventojams – ir vienas iš elektros energijos šaltinių. Pagal KTE plėtros projektą, Kaune numatyta statyti vieną moderniausių Rytų ir Vidurio Europoje šiluminių elektrinių, į kurios statybą bus investuota daugiau kaip milijardas litų. Nauja elektrinė taps patikimu elektros energijos tiekėju Lietuvai po Ignalinos atominės elektrinės veiklos nutraukimo.  
 
------------------------------------------------------------
 
Kontaktinis asmuo:
Eglė Pliuskuvienė
projektų direktorė
ryšių su visuomene agentūra „Avenire“
Tel.: +370 6 77 81350
egle@avenire.lt

Visos naujienos



partneriai