Efektyvi energija Jūsų namams
Titulinis 
Naujienos

Naujienos

Pažangiausią klasę sveikino Alfredo Nobelio palikuonis

2009-07-01

Kelionė visai klasei į Stokholme esantį Nobelio muziejų – tokiu pažangą simbolizuojančiu prizu buvo apdovanota pirmą kartą Lietuvoje išrinkta pažangiausia klasė. Iš daugiau kaip šimto konkurse dalyvavusių klasių didžiausią pažangą padarė Kauno P.Vileišio vidurinės mokyklos septintokai.

 
Konkurso „Pažangiausia klasė“ nugalėtojus pasiekė ir asmeninis Nobelio premijos steigėjo A. Nobelio palikuonio prof. dr. Maiklo Nobelio (Michael Nobel), kuris neseniai viešėjo Lietuvoje, sveikinimas.
 
„Nuoširdžiausius linkėjimus ir didžiausius sveikinimus siunčiu konkurso nugalėtojams. Tai yra konkursas, kuris suvienija bendram tikslui – pažangai. Tik stengdamiesi pranokti patys save galime pasiekti geriausių rezultatų“, – sakė prof. dr. M. Nobelis.
 
Konkursą „Pažangiausia klasė“, kuriuo buvo siekiama paskatinti mokinius maksimaliai pagerinti savo mokymosi rezultatus, inicijavo Kauno termofikacijos elektrinė (KTE) ir Kauno elektrinė (KE).
 
Didžiausią pažangą padariusiai klasei konkurso iniciatoriai padovanojo kelionę laivu į Švediją. Apdovanoti ir antrosios bei trečiosios vietos laimėtojai – kiekvienam mokiniui įteikti 50 litų vertės kuponai knygoms įsigyti.
 
„Pažangiausiai klasei įsteigėme pažangą simbolizuojantį prizą – kelionę į Nobelio muziejų, kuriame mokiniai susipažins su išskirtiniais XX amžiaus pasiekimais, padariusiais didžiulę įtaką mokslo ir visuomenės raidai. Konkurso laimėtojai jau įrodė, kad jie gali daug. Linkiu, kad šis prizas juos įkvėptų dar didesniems tikslams“, – įteikdamas prizą kalbėjo KTE generalinis direktorius Antanas Pranculis.
 
Konkursas „Pažangiausia klasė“ buvo skirtas Kauno bendrojo lavinimo mokyklų 5-11 klasėms. Kelionė į Švediją atiteko klasei, kuri per paskutinįjį besibaigiančių mokslo metų semestrą ar trimestrą padarė didžiausią pažangą, palyginti su ankstesniuoju.
 
Konkurso nugalėtojais tapo Kauno P. Vileišio vidurinės mokyklos 7a klasė (I vieta), Kauno M. Mažvydo vidurinės mokyklos 8b klasė (II vieta), Kauno S. Lozoraičio vidurinės mokyklos 8b klasė (III vieta). 
 
Daugiau informacijos:
 
Eglė Pliuskuvienė
Projektų direktorė
Ryšių su visuomene agentūra AVENIRE
Mob. +370 677 81350
Tel./fax. +370 5 2 608 441

Visos naujienos



partneriai