Efektyvi energija Jūsų namams
Titulinis 
Naujienos

Naujienos

Kauno termofikacijos elektrinėje - nauja valdyba

2013-03-07

Šiandien vykusiame UAB Kauno termofikacijos elektrinė (KTE) akcininkų susirinkime paskirta nauja valdyba. Jos pirmininku tapo Rimandas Stonys, KTE iš "Gazprom" nupirkusios bendrovės "Clement Power Venture" akcininkas. Generalinis direktorius ir jo komanda nesikeičia, KTE ir toliau vadovaus Antanas Pranculis.
 
Naujojo valdybos pirmininko teigimu, pagrindinis KTE prioritetas - kuo greičiau pereiti prie biokuro ir sumažinti šilumos kainą Kauno miestui. Šiuo metu vyksta aktyvios derybos su potencialiu rangovu dėl naujo biokuro katilo įrengimo.
 
Pasak R. Stonio, norima, kad šiluma, pagaminta naudojant biokurą miestui būtų tiekiama jau 2015 m. rudenį. "Pirmasis biokuro katilas, kurį įrenginėsime, bus ne mažiau kaip 150 MW galios. Tai leis šilumos kainą atpiginti ne mažiau kaip 25 proc. Tai yra, jeigu skaičiuoti šiandienos biokuro kainomis, mes Kauno energijai šilumą parduotume ne brangiau kaip 14 ct/kWh. Tai ženkliai pigiau, negu dabar miestas perka iš mažųjų biokuro katilinių, esančių Kaune",- teigė KTE valdybos pirmininkas.
 
 
 
Daugiau informacijos:
 
KTE komunikacijos koordinatorius
Arūnas Armalis
Tel.: +370 650 66863

El.p.: arūnas@opinio.lt 


Visos naujienos



partneriai